Chocolade eten helpt tegen hoesten
13 januari 2016
| Blog over chocolade
Volgens een recent onderzoek van de universiteit van Hul helpt het eten van chocolade als je last hebt van hoesten.
Volgens de onderzoekers kan het eten van chocolade een kalmerend effect hebben op het hoesten. Onderzoekers van het Imperial College in Londen, toonden eerder aan dat de stof theobromine – een alkaloïde in cacao – beter hoest onderdrukt dan codeïne. Dit ingrediënt wordt veel gebruikt in hoestdranken.
Het nieuwe testmedicijn (vastgelegd onder de naam Unicough) met cacao, laat in een test zien dat het hoesten en onderbrekingen in de slaap, binnen twee dagen verminderde. Ook konden patiënten eerder stoppen met de medicatie, omdat het hoesten was gestopt.
Chocolade vermindert de drang om te hoesten
Volgens professor Alyn Morice zorgt het eten van chocolade voor een beschermende coating rondom de zenuwuiteinden in de keel. Daardoor verminderd de drang om te hoesten. Het drinken van chocolademelk zou dit effect niet geven, omdat het niet lang genoeg in contact met de keel is om de beschermende laag aan te brengen. Langzaam zuigen op een stuk chocolade zou beter werken.
Bron: Dailymail