• Chocolade met logo
  • Bonbons met logo
  • logobonbons
  • reclame chocolade
  • Snelle levering
  • Verse Belgische Chocolade
  • 30 jaar ervaring
  • Uitvinders van logo op chocolade

Welke lekkernijen horen bij Sinterklaas?

16 oktober 2024 | Blog over chocolade

Sinterklaas is een feest vol tradities, en een van de meest geliefde onderdelen daarvan zijn de heerlijke lekkernijen. Of je nu jong bent of oud, het moment waarop de eerste Sinterklaas snoepgoed in de winkels verschijnt, zorgt direct voor een feestelijke stemming. Maar welke lekkernijen horen eigenlijk bij dit oer-Hollandse feest?

Hier zetten we de meest iconische Sinterklaas lekkernijen voor je op een rij, zodat je helemaal in de stemming komt.

1. Chocoladeletters, een echte klassieker

Als je denkt aan Sinterklaas lekkernijen, dan komen chocoladeletters waarschijnlijk als eerste in je op. Deze heerlijke traktaties zijn voor velen een van de hoogtepunten van het Sinterklaasfeest. De traditie van chocoladeletters gaat ver terug, en elk jaar kiezen mensen weer hun favoriete letter, vaak vergezeld van mooie, feestelijke verpakkingen.

Er is tegenwoordig een ruime keuze, klassieke melkchocolade, wit of puur maar ook de meest luxe chocoladeletters met allerlei versieringen of chocoladeletter met logo als Sinterklaas relatiegeschenk zie je steeds meer.

2. Pepernoten en kruidnoten

Geen Sinterklaasfeest is compleet zonder pepernoten en kruidnoten. Hoewel deze lekkernijen vaak door elkaar worden gehaald, zijn ze niet hetzelfde. Kruidnoten zijn de knapperige, gekruide bolletjes die de meeste mensen kennen, terwijl pepernoten meer weg hebben van taai-taai en zachter zijn. Beide zijn echter echte klassiekers en worden vaak in grote hoeveelheden gegeten.

3. Holle Sinterklaas figuren

Een andere populaire lekkernij tijdens Sinterklaas zijn de holle Sinterklaas chocolade figuren. Denk aan een mooie chocolade Sint, een Piet of een stoomboot vol lekkernijen. Deze figuren zijn niet alleen heerlijk om van te genieten, maar ook een feest om cadeau te doen. Ze zijn vaak groot, feestelijk verpakt en brengen direct de Sinterklaas sfeer in huis. Deze figuren doen het ook uitstekend als decoratie op kantoor of thuis voor zolang je deze lekkernij lang kunt laten staan natuurlijk!

4. Marsepein en banketstaaf

Naast chocolade en kruidnoten zijn marsepein en banket ook typische Sinterklaas lekkernijen. Marsepein komt vaak in vrolijke vormen zoals fruit of dieren, en is heerlijk zoet. Een banketstaaf, gevuld met amandelspijs, is perfect bij een kopje thee of koffie op een koude winteravond.

5. Sinterklaas bonbons voor de liefhebbers van luxe

Sinterklaas bonbons zijn een steeds populairder alternatief geworden. Bonbons zijn ideaal voor wie iets zoekt met een luxere uitstraling. Of het nu gaat om een klein doosje om mee te nemen naar kantoor, of een grotere selectie voor een feestelijke avond thuis, deze verfijnde lekkernijen zorgen altijd voor een feestelijk moment. Sinterklaas bonbons zijn er in verschillende smaken en vormen, vaak prachtig versierd in het thema van Sinterklaas, zoals met leuke Sintfiguren of surprises. Vaak is het ook mogelijk om een logo te laten drukken op Sinterklaas bonbons, dit maakt het ook nog eens een perfect Sinterklaas relatiegeschenk!

6. Speculaas

Speculaas is een knapperige koek die zijn oorsprong vindt in de Nederlandse keuken en onlosmakelijk verbonden is met Sinterklaas. Vaak in de vorm van Sinterklaas of zijn paard, en soms zelfs gevuld met amandelspijs, is dit een echte favoriet tijdens het Sinterklaasfeest.

Sinterklaas chocolade bij LogoChoc

Naast de traditionele lekkernijen is er ook een ruim assortiment aan Sinterklaas chocoladeproducten te vinden, zoals de eerder genoemde chocoladeletters, bonbons en holle Sint figuren. Bij LogoChoc kun je deze heerlijke producten eenvoudig personaliseren en bestellen, perfect voor een Sinterklaasviering op het werk of aan je zakelijke relaties.

 

 

 

 

 

 


Logo op chocolade

30 jaar ervaring..
uitvinders van
logo's op chocolade

Grote aantallen

We leveren zowel in kleine als grote aantallen.

Snel geleverd

Of supersnel geleverd!